Na Těrlické přehradě otevřelo plovoucí molo

blank

Nové molo na pláži Oskar na Těrlické přehradě nabízí posezení na lavičkách, příjemný prostor pro odpočinek a pozorování okolní přírody nebo pohodlný vstup do vody.

Plovoucí mola se na hladinách vodních ploch se instalují díky spolupráci Moravskoslezského kraje s dotčenými obcemi a tvoří přirozený doplněk krajiny a vodní plochy. Během léta se v moravskoslezském regionu nová mola objevila na přehradě Hrabina v Českém Těšíně a v Nové Pláni na Slezské Hartě. Loni kraj spolufinancoval mola na Karvinském moři, Větřkovické přehradě v Kopřivnici a v Leskovci nad Moravicí u nádrže Slezská Harta. Ještě letos se nového mola dočkají návštěvníci Žermanické přehrady. Náklady na pořízení jsou téměř tři miliony korun, na každé kraj přispívá dva a půl milionu.

Ve srovnání s minulým týdnem došlo také ke zlepšení kvality vody v Těrlické přehradě na základě zvýšené průhlednosti. Průběžně pokračují kontroly kvality vody v provozovaných koupalištích jednak samotnými provozovateli, ale také v rámci dozorové činnosti krajské hygieny. V minulých dnech byla proto ověřena kvalita vody ve velké nádrži Klimkovice, v nádrži Heipark v Tošovicích, v koupališti Na Hrázi Darkovice, ve volném jezeře štěrkovny Hlučín a v bazénu plavci v areálu letního koupaliště v Ostravě-Porubě, který je provozován v režimu přírodního koupaliště. Kvalita vody ve všech uvedených nádržích je vyhovující. K výraznému zhoršení jakosti vody ke koupání došlo v nádržích Žermanice a Olešná.

Scroll to Top