Vodohospodářské práce v centru Českých Budějovic

blank

Společnost ČEVAK na začátku července zahájila v centru Českých Budějovic stavbu přeložky vodovodního řadu týkající se náměstí Přemysla Otakara II. a ulic Biskupská a Radniční. Pokračuje také oprava části českobudějovické čistírny odpadních vod.

S pracemi v centru města souvisí krátkodobá odstávka dodávek pitné vody. Jedná se o 18. července, kdy bude nutné zaslepit stávající vodovodní řad. Vodohospodáři uvedli, že voda nepoteče v ulici Krajinská dopoledne, v ulici Radniční a na náměstí Přemysla Otakara II (směr hotel Zvon) odpoledne.

Vodárny zajistí náhradní zásobování, oblastí bude ve vymezených časech projíždět cisterna s pitnou vodou. Podrobné informace najdou odběratelé na České Budějovice – ČEVAK a.s. (cevak.cz).

Na konci dubna firma zahájila rozsáhlou modernizaci části českobudějovické čistírny odpadních vod. Začala kompletní rekonstrukce lapáku písku, usazovací nádrže splaškové linky a souvisejícího vybavení. Práce potrvají téměř rok, přesto nebudou mít díky mnoha opatřením na kvalitu čištění odpadních vod z krajského města a okolních obcí žádný dopad.

Výsledkem bude obnova jedné z nejstarších částí čistírny, která byla na hranici životnosti. Náklady jsou vyčísleny na 34,5 milionu korun (bez DPH) a investorem je statutární město jako vlastník vodohospodářského majetku.

Scroll to Top