VS Chrudim jako donátor Burzy filantropie

blank

Vodárenská společnost Chrudim, součást koncernu ENERGIE AG, v pozici donátora opět podpořila Burzu filantropie. Na akci se představují organizace jak z velkých měst, tak malých obcí. Donátoři dosud podpořili 581 projektů za více než 21 milionů korun.

„Obdivuji nadšení lidí a jejich zapálenost pro dobrou věc. Zároveň se mi líbí, že burza funguje jako filtr kvality. Díky hlasování veřejnosti a donátorů jsou vždy perfektně zpracované potřebné projekty, a tím nám velice ulehčují rozhodování. Víme tak, že naše finanční prostředky budou vždy dobře využity,“ uvedla za vodárny Ilona Stejskalová. Burza vznikla v roce 2011 v Pardubickém kraji pilotními burzami a v následujícím roce již s reálnými žádostmi neziskových organizací, donátory i finančními příspěvky pro veřejně prospěšné projekty.

V první polovině června proběhla burza poprvé v Uherském Hradišti. Své projekty prezentovaly tři organizace: Skautské středisko Psohlavci z Uherského Hradiště představilo záměr na obnovu klubovny, Spolek Mýtina projekt na vytvoření komunitního centra pro rodiče a děti, Charita Uherský Brod záměr zaměřený na vznik mobilní kavárny, ve které by kávu vařili klienti terapeutické dílny či sociální rehabilitace. Pro projekty se jim podařilo získat od šesti dárců 115 tisíc korun.

„Jsem ráda, že jsme tento záslužný projekt vloni úspěšně spustili také v našem kraji, díky Poradenskému a krizovému centru. Velký přínos Burzy filantropie vidím hlavně v tom, že umožňuje osobní setkání dárců a zástupců neziskových organizací. Ti mají možnost osobně představit svůj nápad a získat potřebnou podporu pro projekt, na který by jen těžko sháněli peníze z obvyklých grantů a vyhlášených výzev,“ doplnila statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Hana Ančincová, zodpovědná za sociální oblast a neziskový sektor.

Foto: Zlínský kraj

Scroll to Top