Dolní Kalná otevřela opravené koupaliště

blank

Nové atrakce, stejné vstupné, čistá voda, okolní příroda. Dolní Kalná na Trutnovsku otevřela po modernizaci za 300 tisíc korun koupaliště. V provozu je každoročně od poloviny června.

„Pro děti všech věkových kategorií je každý den v provozu velmi oblíbená vzduchová trampolína, pro menší děti vodní polštář. Příznivci sportu uvítají nové hřiště na pétanque a venkovní pingpongový stůl. Spolu s již stávajícím asfaltovým a pískovým kurtem na beach volejbal je to další nabídka, která osloví nejen rekreační sportovce,“ říká pro Deník starosta Tomáš Navrátil.

Areál je podle něj připravený po všech stránkách. „Nabídka nejen sportovního vyžití je opravdu pestrá, každý si určitě najde svoje. Velkým lákadlem je nejen okolní příroda a průzračně čistá voda v koupališti, ale také na rozdíl od okolních koupališť jeho velikost, což ocení zejména plavci. Teď už jen zbývá si přát, aby se léto povedlo a do autokempu si našlo cestu co nejvíce lidí,“ pokračuje Navrátil. Příjemnou zprávou pro návštěvníky je také to, že vstupné se nemění. Dospělý za celodenní vstupné zaplatí 60 korun, dítě 40 korun.

Dolní Kalná leží v malebném údolí, obec je protkána dvěma potoky a obklopena zalesněnými kopci s nejvyšším vrcholem 497 metrů nad mořem. Obec je také oblíbeným místem pro rodinnou dovolenou. Polohou je ideálním výchozím bodem pro návštěvu Krkonoš, Podkrkonoší, Českého ráje nebo Zvičínska.

Scroll to Top