Pokračuje obnova vodovodů v Kladně

blank

Vodárny Kladno – Mělník (VKM) po zimní technologické přestávce zahájily stavební práce na významných vodovodních řadech v ulicích Huťská a Dubská v Kladně.

Nejzásadnějším úkolem je zvládnutí výměny starého a již nevyhovujícího řadu v prostředí spletitého vedení mnoha dalších trubních a kabelových tras. Hlavně v lokalitě průmyslové zóny je totiž mnohdy uložena celá řada inženýrských sítí bez dohledatelné evidence a historie, upozorňuje společnost. Hotovy jsou některé náročné prostupy starými kolektory pod komunikací, jiné teprve čekají na realizaci.

Společnost dále informuje o tom, že stavba probíhá ve vzájemné koordinaci s nutností zajištění zásobování všech odběratelů náhradním povrchovým vedením a při zachování, byť částečně omezené, dopravní obslužnosti. Celkové investiční náklady na opravu by měly přesáhnout 40 milionů. S dokončením se počítá do konce listopadu. VKM jsou vlastníkem vodohospodářské infrastruktury v severní části Středočeského kraje, který zabezpečuje zásobení 260 tisíc občanů pitnou vodou a odkanalizování více než 170 tisíc obyvatel.

Scroll to Top