Více než 160 milionů do vodárenství na Zlínsku

blank

VaK Zlín pro letošní rok připravily investiční projekty za 164 milionů korun. Vodaři budou realizovat stavby k zabezpečení dodávek pitné vody a odvádění odpadních vod, vylepšovat se bude strojní vybavení vodárenských zařízení a také stavebně technická stránka vybraných objektů.

„Hlavní investiční záměry máme určené a řadu z nich už také připravené. S prvními realizacemi začneme hned, jak to počasí dovolí,“ informuje ředitelka vodáren Miriam Chmelová Holbová. Vodárny s plánovanými akcemi postupně seznamují příslušné municipality. Právě co nejužší spolupráce s obcemi a městy je dlouhodobým cílem společnosti.

„Tam kde to bude dávat smysl, chceme se samosprávami úzce spolupracovat. Jde nám o to, aby se naše záměry co do času a místa potkávaly s projekty, které plánují města a obce. Vzájemná koordinace činností pomůže v mnohých případech zkrátit dobu dopravních omezení, ochránit majetky nebo snížit potřebné náklady,“ říká Oldřich Hlaváček z VaK Zlín.

Vodárny zahájí investiční akce ve Zlíně, Luhačovicích, Napajedle, Otrokovicích nebo Malenovicích. Počítá se s modernizací čistíren, kanalizací nebo vodovodů. Potřebné peníze na investice uvolní společnost ze svého rozpočtu, jehož největší výnosovou složkou je pachtovné, které obdrží od Vodárny Zlín. VaK také usilují o získání dotací.

Scroll to Top