V Českých Budějovicích přibývají mlžítka a mlhopítka

blank

Osvěžení návštěvníkům odpočinkové zóny u Malého jezu nabízí v krajském městě nové mlžítko a mlhopítko. Díky spolupráci s městem je zde nainstalovala společnost ČEVAK. Na akci se podílela i finančně.

„Dodávat lidem v krajském městě kvalitní pitnou vodu a čistit vodu odpadní je naší prací a dlouhodobým závazkem. Těchto vodními prvky chceme obyvatelům Budějovic dát něco navíc. Doufám, že radost budou mít velcí i malí,“ říká předseda představenstva Martin Kalač. Mlžítko i mlhopítko mají trysky, které se automaticky spínají na základě nastavené teploty okolního vzduchu. Nyní je na nich navoleno 20 °C. Jakmile vzduch této teploty dosáhne, automaticky se spustí rozstřikování vodní mlhy. Z pítka se mohou lidé napít kdykoli nezávisle na teplotě, ovládá se ručně pomocí tlačítka.

blank

„Těší nás, že se společnost ČEVAK jako náš významný partner tímto způsobem zapojila do zvelebování veřejného prostoru. Díky spolupráci se nám podařilo oba prvky naistalovat a spustit ještě tuto letní sezónu. Věříme, že je před námi ještě dlouhé babí léto a lidé si vodních radovánek stihnou dosyta užít. Tento krok zapadá do snahy města zpříjemnit návštěvníkům pobyt a koupání na Malém jezu a vnímám jako další, kdy se občan a společnosti působící ve městě zapojují do zvelebování společného prostoru. Ještě jednou tímto chci ČEVAK poděkovat,“ vysvětluje náměstek primátorky Michal Šebek. Další osvěžení obyvatelé a návštěvníci Českých Budějovic najdou na Lannově třídě, Sokolském ostrově nebo v parku Dukelská.

blank

 

Scroll to Top