Přes 128 korun za kubík vody na Teplicku

blank

Obyvatelé Teplicka nově zaplatí za kubík pitné vody 128 korun a 11 haléřů. Již dříve to oznámila Severočeská vodárenská společnost, která zásobuje většinu odběratelů v jak v Ústeckém, tak v Libereckém kraji. 

„Ceny energií, či pohonných hmot, ani inflace neklesají. I když mnohé z těchto faktorů vstupují do kalkulace vodného a stočného, neporoste cena tak, jak by se dalo očekávat. Zvýšení cen obou služeb se meziročně drží na 13,9 procentech a zdaleka nekopíruje trend násobků částek, které domácnosti vynakládají na ostatní životní potřeby,“ říká Mario Böhme ze Severočeské vodárenské společnosti. Cena pitné vody se ve většině Ústeckého kraje zvedla oproti loňsku o 16 korun.

Investiční plán na rok 2023 chce SVS oznámit v lednu, nicméně jednou z nejdůležitějších akcí bude zahájení stavebních prací v projektu Turów, jehož cílem je řešení dopadů plánovaného rozšíření polského hnědouhelného dolu na zásobování pitnou vodou v Libereckém kraji. V roce 2023 to bude konkrétně rekonstrukce úpravy vody Liberec, Machnín. Za zmínku stojí rovněž rekonstrukce Úpravny vody Velké Žernoseky za 350 milionů – tato investice je rozdělena do několika let.

Scroll to Top