V Ostravě odstartoval projekt Park nad rybníkem

blank

Vstupní bránou do údolí Výškovického potoka z přilehlého sídliště se stane Park nad rybníkem, který navazuje na dokončený a oblíbený projekt „Cesta vody“.

„Cílem revitalizace této části Bělského lesa v Ostravě je zlepšit rekreačně – relaxační funkce tohoto území a podpořit jeho biodiverzitu. Dojde také ke zlepšení komunikační vazby mezi zastavěnou částí a přírodním rámcem okolí. Těší mě, že jedním z cílů projektu je doplnění lokality o plochy volnočasových aktivit pro děti a dospívající mládež,“ řekl náměstek primátora Aleš Boháč.

Město předpokládá vytvoření volnočasových areálů, workoutového hřiště, prostoru pro pétanque, grilovacího místa a odpočivné louky. „V části přiléhající k výstavbě v Ostravě Výškovicích chyběl větší prostor pro využití volného času pro děti a dospívající mládež. Realizací projektu Park nad rybníkem bude rekreačně sportovní funkce posílena a rozšířena pro všechny věkové skupiny obyvatel. Veškeré navrhované plochy přirozeně navazují na stezku nazvanou Cesta vody, která byla zprovozněna loni na podzim,“ uvedl náměstek Břetislav Riger.

Realizace bude probíhat v koordinaci s rekonstrukcí přilehlého skateparku, který řeší Městský obvod Ostrava-Jih. Dokončení stavby se předpokládá v červnu 2025. Náklady by neměly přesáhnout 20 milionů korun.

Scroll to Top