QR kódy na cedulích u objektů Vodakvy

blank

Vodakva provozuje zhruba 700 vodárenských objektů a letos je začala označovat novými cedulemi s QR kódy.

V kódech je uložený odkaz na internetové stránky, na nichž se zobrazí informace k danému objektu (provozovatel, vlastník, zodpovědný provoz, příslušné kontakty), základní popis funkce objektu i další odkazy na informace k úpravě a distribuci pitné vody i odvádění a čištění odpadních vod.

Systém podle západočeských vodohospodářů umožňuje řídit informace o objektech v online prostředí a zajistit jejich přesnost i aktuálnost. Zároveň rozšiřuje možnost další osvěty v oblasti vodního hospodářství.

blank

Zvýšení zabezpečení karlovarského vodovodu

Nejvýznamnějším vodohospodářským projektem v současnosti je zvýšení zabezpečení karlovarského vodovodu, který zásobuje pitnou vodou více než 100 000 obyvatel. Vodu do něj dodává úpravna Březová, zdrojem je nádrž Stanovice.

Cílem je zdvojit klíčové zásobní řady karlovarského vodovodního systému, zajistit náhradní zdroj vody a zvýšit zabezpečení dodávky do Karlových Varů i dalších napojených obcí. V následujících letech by měl projekt pokračovat dalšími etapami.

Investorem je Vodohospodářské sdružení obcí západních Čech. Předpokládané investiční náklady jsou 165 milionů. Na projekt se sdružení podařilo získat dotační podporu z ministerstva zemědělství ve výši 70 % nákladů.

Scroll to Top