Hustopečské koupaliště zůstává zavřené

blank

Zhotovitel rozsáhlé modernizace zejména bazénové techniky nedodržel v Hustopečích již dva termíny, po 30. červnu nepředal stavbu ani o měsíc později.

Město stavbu nepřevzalo vlivem několika vad. „V úterý 6. srpna se na stavbě opět sejdeme se všemi dotčenými orgány a věříme, že už bude vše připraveno k převzetí. To však neznamená, že hned druhý den otevřeme. V tuto chvíli běží na stavbě nějaká technologická přestávka, poté začne napouštění vody, které potrvá 3 – 5 dnů, následně se odeberou vzorky, které budou jeden týden sledovány a vyhodnocovány hygienou,“ uvedla starostka Hana Potměšilová.

Koupaliště by mohlo první návštěvníky přivítat koncem srpna. „Pro nás je to šibeniční termín, protože za běžných okolností se koupaliště připravuje na otevření měsíc, teď budeme pracovat v řádu dnů. Ale věřím, že to zvládneme a že koncem srpna tu budeme moci přivítat první návštěvníky,“ ujistil ředitel Sportovních zařízení města Hustopeče Aleš Proschek.

Koupaliště musí otevřít kvůli zátěžovému provozu. „Je to tak, že potřebujeme koupaliště otestovat, aby se doladilo nastavení všech těch technologií, které tu máme nové. Mnoho lidí se podivuje nad tím, že koupaliště vypadá stejně, ale rekonstrukce se zaměřila právě na to, co není vidět, a to musíme i otestovat. Proto jsme připraveni prodloužit sezonu až do září a nabídneme symbolické vstupné tak, aby se každý mohl přijít podívat. Protože pokud tu budou nějaké nedostatky, musíme to odhalit ještě letos,“ vysvětlil Proschek.

Areál v Hustopečích z roku 1996 neprošel významnějšími opravami. Současný projekt za více než 20 milionů nicméně přinesl potřebnou vlastní úpravnu vody pro každý z pěti bazénů, bazény jsou nově vydlážděné s novými odtokovými hranami, a nový je i tobogán nebo velká skluzavka.

Scroll to Top