Letní vydání magazínu Z první ruky

blank

Magazín SmVaK Ostrava tentokrát informuje o zveřejnění výroční zprávy komplexně shrnující nejvýznamnější informace o činnosti společnosti v roce 2023 a s ohledem na report Českého statistického úřadu přináší i detailní pohled na fungování moravskoslezské vodárenství v uplynulém roce.

Dva materiály nejnovějšího čísla reflektují výročí dvaceti let od vstupu České republiky do Evropské unie a dopad této skutečnosti na vodárenský sektor v zemi z hlediska legislativních změn, možnosti mezinárodní spolupráce nebo pozice českého vodárenství v evropském kontextu.

Vodárny v magazínu upozorňují na novou užitečnou a praktickou aplikaci, jejímž prostřednictvím mohou odběratelé v regionu působnosti SmVaK Ostrava online sledovat parametry dodávané pitné vody v lokalitě, která je pro ně důležitá.

Dále se magazín věnuje zajímavostem z provozu. Patří sem například kontrola kanalizačních stok díky umělé mlze nebo monitoring průtoku ve stokové síti. Vodaři se v letním vydání věnují úsilí o snižování energetické náročnosti vodárenských provozů a zvyšování energetické soběstačnosti prostřednictvím výroby zelené energie z vody nebo slunce.

V neposlední řadě magazín informuje o dokončených investicích, ale také o těch, které jsou právě v realizaci, nebo přináší detailní pohled na dva významné a rozlehlé areály vodojemů v systému Ostravského oblastního vodovodu – v Bruzovicích na Frýdecko-Místecku a v Ostravě – Krásném Poli.

Nechybí ani okénko pro projekty, kterých se vodárny aktivně účastní. Patří mezi ně podpora přírodních věd prostřednictvím akce Chemie na Slezskoostravském hradě, festival Sweetsen fest nebo program Do práce na kole!

Magazín najdete zde.

Scroll to Top