Výstava Voda v Africe zahájena

blank

V pondělí 8. července proběhla slavnostní vernisáž výstavy fotografií, které přibližují vodu v Africe také z jiné perspektivy.

Úvodního slova se ujali obchodní ředitel Vodárny Plzeň Jan Taušl a Tomáš Vaňourek z Expedice Z101. Ta je známá svojí cestou z roku 2021 po stopách legendárních cestovatelů Hanzelky a Zikmunda napříč Afrikou a Amerikou, do jihoafrického Kapského Města dorazila po třech letech. Výstava bude ve Smetanových sadech k vidění po celý červenec. Na podzim se může veřejnost těšit na premiéru společného dokumentárního filmu o vodě v Africe.

Rozdíl mezi vodou v našich regionech a v Africe popisuje člen expedice Tomáš Vaňourek. „Ta voda je úplně stejná. V Africe je stejná voda, jako tady v Česku. Jenomže my vodu považujeme za zdroj, umíme s ní pracovat a víme, že voda znamená život a bez vody by nebyl. V Africe moc dobře vědí, že voda znamená život, ale neumějí s ní pracovat. Voda v Africe spíše připomíná roztok, který je plný sedimentů, nečistot, kalů, ale přesto život dává a častokrát i bere,“ říká cestovatel.

Scroll to Top