Praha přiblíží Vltavu lidem

blank

Na Mezinárodní den řek 22. září ožije Vltava a nejbližší okolí v Praze 1. ročníkem multižánrového festivalu pro širokou veřejnost Poznej Vltavu.

Portál praha.eu informuje o tom, že v oblasti od Podolské vodárny až po Starou čistírnu odpadních vod v Bubenči se budou konat prohlídky, umělecké intervence, workshopy i speciální program pro děti. Aktivity budou až na výjimky pro návštěvníky zdarma.

Festival pod hlavičkou magistrátu organizuje městská organizace Kreativní Praha ve spolupráci s magistrátním odborem ochrany prostředí a s odbornou garancí Institutu plánování a rozvoje (IPR).

„Řeka je život, pro město i jeho obyvatele. A pro Prahu je to Vltava. Je jen na nás, jak si s ní poradíme. Může být životadárná, ale také nebezpečná. Na nás, na současném vedení hlavního města je, abychom tuto druhou variantu eliminovali,“ říká primátor Bohuslav Svoboda.

Veřejnosti bude přístupy donedávna skrytý systém zásobovacích tunelů historické budovy Národního divadla vedoucí od zlaté kapličky k Vltavě nebo historicky cenná budova Staré čistírny odpadních vod v Bubenči. Otevře také stoleté smíchovské zdymadlo.

„Podobné eventy jsou v Evropě běžné a my bychom z festivalu rádi vytvořili tradici, akci, na niž se budou těšit dospívající, rodiny s dětmi i senioři a kde si každý z Pražanů najde to své – něco zažije, pobaví se a zároveň se i něco dozví,“ doplňuje Jana Komrsková, náměstkyně primátora pro životní prostředí, klimatický plán a volnočasové aktivity.

Scroll to Top