Dopravní omezení na Nechranicích kvůli filmu

blank

Povodí Ohře informuje, že od neděle 14. července dojde u vodního díla Nechranice k dopravnímu omezení na silnici vedoucí po koruně hráze.

Od 14. do 19. července dojde vždy ve večerních hodinách k částečné uzavírce silnice, kde bude provoz řízen kyvadlově. Na místě budou podle vodohospodářské probíhat filmařské práce, které vyžadují pohyb na vozovce. K dopravnímu omezení dojde pokaždé na krátkou dobu v řádu minut. Tato částečná uzavírka nevyžaduje objízdnou trasu, proto povolenky nebudou vydávány.

Vodní dílo Nechranice na Ohři, takzvané Severočeské moře, jak se dílu přezdívá, bylo vybudováno v trojúhelníku měst Kadaň, Chomutov a Žatec v letech 1961 až 1968. Přehrada je držitelkou jednoho unikátu: její sypaná hráz je široká devět metrů, vysoká více než 47 metrů a má délku téměř 3,3 kilometru.

Pátá největší přehrada v Česku o rozloze 1 338 hektarů je vyhlášeným rybářským revírem a také rájem pro milovníky jachtingu a windsurfingu. Povětrností podmínky pro provozování těchto sportů tady jsou ideální.

Výhodou nádrže je fakt, že je natolik velká a hluboká, že umí vodu v Ohři přirozeně vyčistit, a protože převážnou část roku vytéká voda z ode dna, tak je její teplota relativně vyrovnaná. Původně byla postavena pro zásobování průmyslu a zemědělství. Později dostala funkce protipovodňové ochrany, regulátora toku a rekreační využití.

Scroll to Top