Povodí Ohře zpřístupní přehradu Horka

blank

V sobotu 27. července proběhne Den Ohře v Kynšperku nad Ohří, během kterého se uskuteční jak amatérský vodácký závod o Pohár Povodí Ohře, tak prohlídka nedalekého vodního díla Horka.

U nádrže odstartuje den otevřených dveří v devět hodin. Hrázní podniku podají odborný výklad a provedou návštěvníky vnitřními prostory. Nádrž je celoročně uzavřena, má totiž stanovené ochranné pásmo I. stupně. Povodí Ohře bude také prezentovat vodohospodářský dispečink.

Centrum sbírá a vyhodnocuje informace o provozní a hydrometeorologické situaci a následně nařizuje v reálném čase manipulace na všech vodních dílech v jeho správě.

Hlavním účelem přehrady je akumulace vody pro zásobení sokolovské oblasti pitnou vodou a zajištění minimálního průtoku v toku pod hrází. Vedlejším účelem je částečná ochrana území před povodněmi a energetické využití odtoku v malé vodní elektrárně.

Program v Kynšperku nad Ohří začíná ve dvě hodiny odpoledne a ve stejnou hodinu bude odstartován vodácký závod v Tršnicích zakončený v Kynšperku nad Ohří. Celý program akce naleznete zde: DEN OHŘE 27.07.2024 (kynsperk.cz).

Povodí Ohře před vodáckým závodem provede kontrolu řeky a odklidí případné překážky v toku. Vodákům usnadní sjezd průtokem z nádrží Skalka a Jesenice s ohledem na aktuální hydrologickou situaci

Scroll to Top