Benešov pokračuje ve fotovoltaických projektech

blank

Po zimním stadionu a plaveckém bazénu přijdou na řadu základní školy v Dukelské a Jiráskově ulici a na Karlově a budova knihovny a polikliniky, informuje solarnimagazin.cz.

Místostarosta středočeského Benešova Roman Tichovský uvedl, že náklady se budou pohybovat kolem 15 milionů korun. Část z nich pokryje dotace. Cílem města při fotovoltaických projektech je ušetřit peníze na energie. Fotovoltaiky by se měl časem dočkat také Kulturní dům Karlov.

Dělníci v Benešově už letos instalovali solární panely na střechy zimního stadionu a plaveckého bazénu, investice vyšla na 18 milionů korun. Fotovoltaiku využije také sousední atletický stadion.

Fotovoltaický boom ve vodárenství 

Na solární panely se zaměřuje také řada vodohospodářských společností. Příkladem je fotovoltaika v rychnovském areálu společnosti AQUA SERVIS. V první polovině dubna byla zahájena stavba fotovoltaické elektrárny.

Na budově autodílny bylo umístěno 72 monokrystalických panelů s celkovým výkonem 30,96 kWp a nabíječka elektromobilů Wallbox 11 kW. Instalací dojde nejen ke snížení spotřeby energie a úsporám, ale také ke snížení uhlíkové stopy.

Na konci března uvedla společnost RAVOS do provozu fotovoltaickou elektrárnu na střeše administrativní budovy v Rakovníku, realizaci zajistila VEOLIA. Umístěním 75 polovodičových panelů na střechu byla vytvořena elektrárna s maximálním výkonem 31,5 kWp. Jak informuje RAVOS, maximální spotřeba elektrické energie budovy dosahuje ve špičce přibližně 7 kW. Přebytek vyrobené energie je spotřebován v rakovnické čistírně odpadních vod.

Ilustrační foto

Scroll to Top