Kvalita vody v Seině stále nevyhovuje

blank

Ačkoliv do zahájení letních olympijských her ve Francii zbývá několik týdnů, kvalita vody v řece Seině, kde se má odehrát zahajovací ceremoniál a mají v ní soutěžit olympionici, stále nevyhovuje.

Portál irozhlas.cz upozorňuje, že ve vodě je stále moc bakterií, které mohou ohrozit sportovce. Kvalitu vody také v posledních týdnech negativně ovlivnily deště. Podle záložního plánu by se disciplíny v triatlonu mohly přesunout do Nice. Centrum Paříže také sužují obří dopravní omezení a uzávěrky. Ve městě se dokončují dočasná sportoviště. Například pod Eiffelovou věží budou probíhat zápasy beachvolejbalistů. Dále se staví tribuny na nábřeží Seiny. Část Pařížanů rozsáhlá dopravní omezení kritizuje.

Většina olympijských akcí se bude konat v Paříži a její metropolitní oblasti, včetně sousedních měst Saint-Denis, Le Bourget, Nanterre, Versailles a Vaires-sur-Marne. Lille bude hostit soutěže v házené, zatímco soutěže v jachtingu se budou konat v Marseille. Surfařské soutěže se očekávají ve vesnici Teahupo’o v zámořském území Francouzské Polynésie. Fotbal bude hostit šest měst, mezi kterými jsou kromě Paříže Marseille, Lyon, Saint-Étienne, Bordeaux, Nantes a Nice.

Foto: forbes.com

Scroll to Top