Svejkovský z Povodí Ohře: Pracujeme na velkých projektech

blank

Od listopadu 2023 má Povodí Ohře nového generálního ředitele, kterým je Jan Svejkovský. V rozhovoru pro OHŘE MEDIA vysvětluje, jak to vypadá s opravami starých i novějších přehrad, či v jaké fázi přípravy je stavba nové přehrady, která se v regionu nestavěla od 80. let 20. století.

„Máme dva základní zdroje příjmů. Jsou to platby za odběr povrchové vody, všichni velcí odběratelé jako vodárny, zemědělci, průmyslové objekty, elektrárny nám platí za odebranou povrchovou vodu. Dále získáváme finance za prodej vyrobené elektrické energie v malých vodních elektrárnách a několika fotovoltaických elektrárnách. Tyto finance musí pokrýt náklady na službu veřejnosti, kdy spravujeme toky, rybníky, jezy, přehrady, přivaděče, vodní čerpací stanice a další infrastrukturu,“ říká v rozhovoru Svejkovský.

Poukazuje například na zvýšenou mediální aktivitu státního podniku. „Komunikace je velmi důležitá, a to jak dovnitř podniku, tak i vně. Veřejnost neocení naši práci, když o ní nebude vědět. To je hlavní motivace větší aktivity Povodí Ohře v mediálním prostoru,“ vysvětluje generální ředitel Povodí Ohře.

Rozhovor je k dispozici zde.

Scroll to Top