Veolia podpořila zahájení lázeňské sezony

blank

V květnu proběhlo slavnostní zahájení lázeňské sezony v Mariánských Lázních, Energie Mariánské Lázně je významným provozem Veolia Energie ČR v regionu, ale také dlouholetým podporovatelem kulturních i jiných akcí.

Mariánské Lázně před několika týdny přivítaly 206. lázeňskou sezonu a každoroční symbolické poděkování nejen přírodním léčivým zdrojům. Na unikátnosti západočeskému městu přidává prvenství v kombinaci čtyř přírodních léčivých zdrojů: přírodními minerálními vodami, rašelinou, vřídelním plynem a od roku 2022 léčbou pomocí klimatu.

Mariánské Lázně patří mezi několik výjimečných lázeňských měst ze sedmi zemí, které v mezinárodní sériové nominaci „Slavná lázeňská města Evropy“ získalo zápis na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Jejich vzájemná spolupráce a snaha všech aktérů postupně vedla k prokázání mimořádné hodnoty evropské lázeňské tradice.

Veolia Energie Mariánské Lázně do města dodává ekologicky vyrobené teplo z biomasy a zemního plynu a v kogeneraci s vyrobenou elektřinou a teplem pomocí parovodu zásobuje domácnosti i lázeňské komplexy společnosti Léčebné Lázně Mariánské Lázně. Cílem spolupráce je efektivní využívání energetické soustavy a zajištění co nejčistšího městského ovzduší v České republice.

Scroll to Top