ŘVC otevřelo další přístaviště pro malá plavidla v Ústí nad Labem

blank

Ředitelství vodních cest ČR dokončilo výstavbu veřejného přístaviště pro malá plavidla v ústecké části Brná, od minulého týdne zde mohou vodní turisté zdarma vyvázat loď až na 48 hodin.

„Plavba po řekách přináší klid a možnost uniknout z okolního hektického světa. Tento druh relaxace je stále vyhledávanější a vodních turistů rok od roku přibývá. Chceme jim také na Labi nabídnout místa, kde mohou bezpečně přistát a vystoupit na břeh,“ říká ministr dopravy Martin Kupka.

ŘVC otevřelo v regionu už čtvrté veřejné přístaviště v posledních dvou letech. V trendu chce pokračovat. Jen letos otevře další v Brandýse nad Labem a v Kolíně. „Na pravém břehu Labe v Ústí nad Labem ve čtvrti Brná jsme vybudovali veřejné přístaviště pro dvanáct malých plavidel do délky 20 metrů. Doplňujeme vznikající síť veřejných přístavišť na Labi, kde je možné bezpečně přistát, navštívit města a další zajímavosti na břehu i přečkat noc,“ říká Lubomír Fojtů z ŘVC. Ústecký primátor Petr Nedvědický vnímá cestovní ruch jako významnou součást života ve městě.

Scroll to Top