Písek začne s přestavbou staré vodárny

blank

Během letních prázdnin začnou v Písku více než roční práce na přeměně bývalé vodárny na kemp s tělocvičnou. 

„O zakázku mělo zájem šest společností, nejvýhodnější cenovou nabídku předložila společnost DS-DRYWALL, činila 37,8 milionu korun bez daně, to je o více než 16 milionů korun méně, než byla předpokládaná cena zakázky,“ řekla místostarostka Petra Trambová. Písek získal na projekt dotaci ministerstva a obchodu ve výši 60 procent z celkových výdajů.

Město  nechá upravit zelené plochy se zhotovením cest, chodníky, venkovní schodiště, rozvede inženýrské sítě. „Kromě míst pro karavany v areálu vybudujeme také čtyři veřejná parkovací místa, tzv. stellplatzy, která budou upravena tak, aby byla vhodná pro stání obytných vozů a karavanů s potřebným servisem, ta v současnosti v Písku nejsou. Přilákat bychom  mohli novou skupinu turistů, která je v posledních letech stále početnější,“ poznamenala místostarostka.

V areálu nebude chybět sociální zázemí či kuchyňka pro lidi ubytované v kempu, ale také recepce se zázemím a menší tělocvična. „Máme zpracovanou studii na využití všech objektů vodárny, v první etapě přebudujeme jen hlavní budovu, komunikační jádro a upravíme venkovní prostor. Další objekty by se mohly v budoucnu využít jako tělocvičny, jedna z budov by mohla sloužit jako trampolínové centrum. Studie navrhuje také zpřístupnění části historických prostor, ve kterých by mohla vzniknout například expozice vodárenství,“ doplnila Trambová. Areál bývalé vodárny se nachází na okraji města pod Hradišťským kopcem, prázdný je od roku 2019, kdy byla vybudována nová úpravna vody.

 

Scroll to Top