Krnov mění téměř stoletý vodovod

blank

Město letos investuje do oprav a budování vodovodů a kanalizací více než 11 milionů korun, momentálně místní vodárny pracují na opravě vodovodu z roku 1931.

„Hotová již je výměna kanalizačního potrubí v Nerudově ulici, v úseku dlouhém 108 metrů od domu na adrese Nerudova 10 po křižovatku se Svatováclavskou ulicí, která stála 1,8 milionu korun bez DPH. Před dokončením je výstavba první etapy splaškové kanalizace v Petrově dole o délce 100 metrů,“ uvedl Zbyněk Moravec z odboru investic a správy majetku.

Stavba v současnosti probíhá v Boční ulici, kde opravují vodovod z roku 1931 v délce 350 metrů, obnova bude stát 4,8 milionu korun bez DPH. Na začátku letních prázdnin začnou práce na výměně kanalizace v Seifertově ulici, v úseku mezi ulicemi Maxima Gorkého a Karáskova. Stavba za 3,7 milionu korun bez DPH bude dokončena nejpozději v září. Vodárny mají letos v plánu údržbu vodojemů a čerpacích stanic. Zároveň oslavují 30 let existence. Zájemci proto během června mohli navštívit čistírnu odpadních vod, úpravnu vody Zlatá Opavice i areál společnosti v ulici Maxima Gorkého.

Krnov je zásobován pitnou vodou ze dvou zdrojů podzemní vody, a to z prameniště Kostelec a Zlatá Opavice. Zdroj Krnov-Kostelec slouží i k zásobování obce Brantice pitnou vodou. Voda z obou zdrojů je čerpána pomocí pěti čerpacích stanic do osmi vodojemů o celkové kapacitě 5 745 metrů krychlových vody. Podzemní surová voda ve zdroji Zlatá Opavice vyžaduje úpravu z důvodu vyššího obsahu manganu.

Scroll to Top