Nejkvalitnější vodu v jihočeském regionu vykazuje Hejtman

blank

Rybník Hejtman v Chlumu u Třeboně společně s pláží lipenské přehrady v Černé v Pošumaví vykazují nejlepší podmínky ke koupání, voda na obou místech získala nejvyšší hodnocení. Bez obav se mohou lidé osvěžit také v táborském Jordánu.

Aktuálně vykazuje průměrnou jakost voda na Orlíku, u Podolska i na Radavě, kde je shodně hodnocena stupněm tři, který znamená zhoršenou jakost vody s mírně zvýšenou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při  rekreaci, uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. U některých vnímavých jedinců by se podle ní mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání proto doporučuje osprchovat se čistou vodou. Dle aktuálního rozboru je v obou lokalitách překročena limitní hodnota ukazatele sinice a chlorofyl-a.

Jeden z nejhezčích rybníků v Čechách, Hejtman, leží v turisticky atraktivním Chlumu u Třeboně. Má rozlohu 78 hektarů a hloubka zde nepřesahuje šest metrů. Vzhledem ke členitosti břehů nabízí mnoho klidných míst ke koupání nebo zákoutí pro rybáře. Na březích se rozkládá řada kempů, nejklidnější část se nachází na protějším břehu od Chlumu.

Scroll to Top