Vodohospodářskou infrastrukturu v Písku bude nadále spravovat ČEVAK

blank

Vodohospodářskou infrastrukturu bude pro město Písek od 1. dubna 2025 do konce roku 2034 spravovat opět společnost ČEVAK, která byla vybrána na základě nejvýhodnější nabídky předložené v koncesním řízení.

Portál regionalninoviny.cz upozorňuje, že za vodohospodářský majetek městu příští rok zaplatí 58 milionů korun bez daně, každý další rok se částka zvýší o inflaci. Rada města s udělením koncese souhlasila. „Zájem provozovat vodohospodářskou infrastrukturu města Písek měly čtyři společnosti, nabídku jedné jsme vyřadili v prvním kole koncesního řízení, protože nesplňovala daná kritéria. Do druhého kola předložily své nabídky pouze dvě společnosti, ekonomicky výhodnější byla nabídka firmy ČEVAK,“ říká místostarostka Pístku Petra Trambová.

Nájemné od společnosti ČEVAK Písek využívá k další obnově infrastruktury. „Každý rok z této částky rekonstruujeme či opravujeme vodovod a kanalizaci v několika ulicích. U větších akcí se zároveň rekonstruuje povrch komunikace a chodníků, případně se přidává zeleň. Například minulý rok jsme rekonstruovali ulice Otakara Ševčíka a Strakonická, letos jsme již zahájili rekonstrukci vodovodu a kanalizace na Žižkově třídě a chystáme se na sever Husova náměstí,“ doplňuje jednatel Vodárenské správy Písek Roman Honzík.

Firma ČEVAK se zabývá provozováním vodohospodářské infrastruktury, zejména úpraven pitné vody, vodovodních a kanalizačních sítí a čistíren odpadních vod. Dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod zajišťuje pro více než půl milionu obyvatel krajů Jihočeský, Plzeňský a Vysočina. Jediným akcionářem je ENERGIE AG BOHEMIA.

Scroll to Top