Chvalčov posiluje zásobování pitnou vodou

blank

Obec Chvalčov, jeden z vyhledávaných výchozích turistických bodů Kroměřížska, investuje do vodárenské infrastruktury a posiluje zásobování pitnou vodou. Informuje o tom Týdeník Kroměřížska.

Obec vyměnila vodovodní řad v horní části obce, který byl v havarijním stavu a kapacitně nedostatečný. Součástí bylo  vyhloubení posilového vrtu, který je připraven k využívání. „Tato důležitá investiční akce je skončena a zkolaudována. Vodovodní řad v délce 600 metrů je vyměněn. Musíme ještě posilový vrt jako nový zdroj vody zapracovat do vodovodního provozního řádu,“ poznamenal starosta Chvalčova, kde žije 1 600 obyvatel, Jan Chlápek.

Práce na modernizaci vodovodního systému tím neskončily. „Máme úseky především v horní části obce, které se týkají obecního vodovodu. Ten byl vybudován v 70. letech minulého století a v některých místech svépomocně, takže budeme postupně přistupovat k výměně vodovodního potrubí,“ doplnil Chlápek. Na území Chvalčova se nachází Svatý Hostýn, která je nejnavštěvovanějším mariánským poutním místem na Moravě. Okolím vede naučná stezka Chodník Masarykových.

Scroll to Top