KHP jako spolehlivý partner regionu

blank

Královéhradecká provozní, člen skupiny Veolia, každoročně podporuje řadu kulturních, sportovních a společenských akcí.

Pro veřejnost například pořádá Dny otevřených dveří na vodárenských objektech, které sama spravuje. V minulosti se tyto akce uskutečnily u příležitosti Světového dne vody na věžovém vodojemu, v zemním vodojemu na Novém Hradci Králové nebo v areálu čistírny odpadních vod v Hradci Králové v Třebši.

Na jaře 2023 byla po tříleté odmlce představena interaktivní expozice VODOVODOV a částečně otevřena úpravna vody Orlice. Zájemci mohli vyzkoušet interaktivní prvky expozice, prostřednictvím videomappingu se dozvěděli, jak se dostává voda do kohoutku a jak je navrácena zpátky přírodě. Dále poznali historii místního vodárenství nebo řešili simulovanou poruchu vodárenského dispečinku. Připravena k prohlédnutí byla také speciální kanalizační technika, která je používána k čištění stokové sítě a jejímu monitoringu.

KHP dlouhodobě podporuje aktivity Oblastní charity Hradec Králové a pomohla s informováním a organizací Tříkrálové sbírky. Výtěžek byl využit především na pomoc nemocným a potřebným ve východočeském regionu. Společnost je aktivní v projektu Vraťme vodu přírodě realizovaném Nadačním fondem Veolia ve spolupráci se společností Veolia. Fond se tímto projektem připojil k Českému svazu ochránců přírody (ČSOP), který vyhledává vhodné lokality, následně je vykupuje a dlouhodobě chrání, a tím je uchovává pro přírodu.

Scroll to Top