Vinohradský pivovar uvařil více piva, vodou z Káraného

blank

Pivovar loni díky pobočce v Káraném u Prahy uvařil o pětinu více piva, celkem se jednalo o 9 000 hektolitrů. Pivovar na místě bývalé sodovkárny začal s vařením loni v dubnu.

„Rozšíření naší výrobní kapacity do Káraného byl logický krok, neboť naše poptávka po ležácích stále rostla a kapacita původního pivovaru na Vinohradech již nestačila. Volba Káraného byla ideální nejen kvůli tradici výroby nápojů v této lokalitě, ale také díky kvalitním zdrojům vody,“ říká výrobní ředitel pivovaru Dan Hojdar. Majitelé koupili areál v roce 2020. Vybrali si ho díky dobré dostupnosti vodního zdroje, pivovar využívá stejnou vodu jako pražský pivovar. Celková modernizace vyšla na více než sto milionů.

Pivovary v České republice loni uvařily o 2,7 procenta méně piva. Spotřeba na obyvatele historicky klesla. „Lidé méně pijí z nejrůznější důvodů, roli hraje ekonomická situace i změna návyků v tom smyslu, že vyhledávají méně alkoholická piva a nápoje obecně, ale možná proto si více vybírají a přemýšlejí o kvalitě,“ míní Hojdar.

Scroll to Top