V Bioparku Kladno promítnou tři filmy

blank

Dobrovolnické centrum Kladno připravuje na pátek 3. května za podpory Středočeských vodáren zajímavou akci v Bioparku Kladno. Na programu jsou tři snímky: Jak Měsíc putoval ke Slunci na návštěvu (15 až 15.30 hod.), Slunce, naše živá hvězda (16 až 16.30 hod.) a Ze Země do vesmíru (17 až 17.30 hod.). Od šesti hodin večer v parku zahraje duo Brusle na výletě.

Středočeské vodárny otevřely v areálu bývalých kasáren unikátní Biopark Kladno, který návštěvníkům nabízí vzdělávání a odpočinek, v polovině října. K dispozici jsou dětská hřiště, jezírko, mokřad, vyhlídková věž, a především řada informací o koloběhu vody v přírodě a různých ekosystémech. Park je otevřen každý den, uzavřen je pouze na noc. Cílem projektu je zatraktivnit nevyužitý pozemek a přispět k rozvoji dané lokality chybějícím zázemím.

Kapacita nedalekých sportovních areálů i s jejich odpočinkovými zónami je aktuálně na hranici svých limitů a projekt Bioparku zapadá do lokality svou odpočinkovou i edukační funkcí. Zájemci si také mohou do svých elektronických zařízení z App Store nebo z Google Play stáhnout mobilní aplikaci s názvem Biopark Kladno by Veolia, kde najdou informace a zajímavosti o 60 exponátech rostlin z okolí rybníků, jezer, řek nebo potoků.

Scroll to Top