Prohlídky v čistírně odpadních vod v Rokycanech

blank

Město spolu s Vodohospodářskou společností Rokycany zvou v sobotu 23. března na komentované prohlídky do veřejnosti běžně nepřístupného provozu čistírny odpadních vod.

„Letos poprvé jsme u příležitosti Světového dne vody připravili komentované prohlídky provozu čistírny odpadních vod v Litohlavské ulici. Jsou pro zájemce zdarma, jen je nutná rezervace z kapacitních důvodů. Prohlídky budou probíhat od devíti do jedenácti hodin, vždy po půl hodině a po skupině 15 lidí,“ uvedl ředitel Vodohospodářské společnosti Rokycany Petr Pösinger. Registrace je nutná na e-mailu adriana.jarosova@rokycany.cz, na telefonu 371 706 104, nebo SMS zprávou na telefonu 770 100 670.

Vodárny spravují vodovodní síť v délce 210 kilometrů a 150 kilometrů kanalizační sítě, tři úpravny vody a pět čistíren odpadních vod. „Vodohospodářská společnost Rokycany je největším provozovatelem vodohospodářské infrastruktury v okresu. Kromě rokycanské infrastruktury se stará o vodu pro obce Litohlavy, Svojkovice, Strašice, Hrádek, Kamenný Újezd, Mirošov a Dobřív. Společnost zásobuje 24 200 občanů, ročně vyrobí více než 1 450 000 metrů krychlových pitné vody a vyčistí více než 2 500 000 metrů krychlových odpadních vod,“ přiblížil provoz Pösinger.

 

Scroll to Top