Desítky dobrovolníků uklízely okolí Labe

blank

Dobrovolníci, rybáři nebo dobrovolní hasiči se v sobotu 2. března zapojili do úklidu okolí řeky v Ústí nad Labem. Na obou březích odklízeli odpadky a naplavený materiál po nedávných povodních. ČTK o tom informoval mluvčí Českého rybářského svazu Jan Skalský.

Účastníci se setkali v osm ráno nedaleko mostu Dr. Edvarda Beneše na střekovské straně. Jedna skupina se vydala směrem na Svádov, druhá ke zdymadlům. „Jedná se už o pátý ročník akce, kterou začala parta rybářů a už se z toho stala tradice,“ říká Skalský. Dobrovolníků každým rokem přibývá. Skalský je potěšen, že mezi lidmi roste zájem o veřejné prostranství. Rybářský svaz se podílí propagací a odvozem odpadu. Uklízecí četa mnohdy narazí i na černé skládky, které trvá déle odstranit.

Na Labi se také nachází tři nádrže. Tři kilometry jihozápadně od Špindlerova Mlýna byla v roce 1916 dokončena Labská, která se využívá k ochraně před velkými vodami, nadlepšování průtoků a rekreačním účelům. Les Království u Dvora Králové byla dokončena v roce 1919 a je využívána k hydroenergetickým účelům a jako ochrana před povodněmi. Na okraji Ústí nad Labem leží nádrž Střekov, která slouží k výrobě elektřiny.

Ilustrační foto

Scroll to Top