Vodárenské kapičky pomohly půl milionem korun

blank

Vodárna Plzeň loni podpořila půl milionem korun šestnáct charitativních a dobročinných projektů v programu Vodárenské kapičky, ve kterém mohou zaměstnanci požádat až o padesátitisícový příspěvek pro organizaci, v níž jsou aktivní.

Loňský ročník byl odlišný v tom, že společnost navýšila rozpočet z 300 tisíc na 500 tisíc. Příspěvky mířily především k hendikepovaným dětem, organizacím pečujícím o seniory, do sportu i kultury. Nejvyšší podporu, 55 tisíc korun, dostal čtyřletý Lukáš Jeníček, který se jako jediný pacient v Čechách potýká s extrémně vzácným typem chromozomové aberace. Lukáškova léčba je velmi náročná a nákladná, významně mu pomáhá neuro-rehabilitační program, jenž absolvuje v plzeňském Centru Hájek. Stejnou částku získal díky Vodárenským kapičkám také Jakub Dolejš, který bojuje se souběhem několika diagnóz. Dlouhodobým cílem rodiny je postupné dosažení jeho co nejvyšší soběstačnosti.

Vodárenské kapičky jsou příležitostí pro zaměstnance Vodárny Plzeň získat finanční podporu pro svůj veřejně prospěšný projekt, který sami podporují a jehož se jako realizátoři či dobrovolníci účastní. Mnoho zaměstnanců je aktivními členy občanských sdružení nebo sympatizují s charitativními projekty neziskových organizací. Řada z nich se ve svém volném čase snaží pomáhat tam, kde je to zapotřebí.

Více zde.

 

Scroll to Top