Kofola koupila 49 procent v Mixa Vending

blank

Nápojářská skupina Kofola koupila podíl 49 procent ve Mixa Vending, která se zaměřuje na provozování nápojových a jídelních automatů. Cenu akvizice si obě strany nepřály zveřejnit. ČTK o tom na konci ledna informovala mluvčí Kofoly Jana Ptačinská Jirátová.

Podle generálního ředitele Kofola ČeskoSlovensko Daniela Buryše společnost dlouhodobě zajímá trh nápojových automatů, kde uplatní své produkty. Podle něj Kofola s rodinnou firmou Mixa Vending sdílí podobné hodnoty a ve spolupráci vidí značný potenciál.

Podle zakladatele Mixa Vending Miroslava Mixy se jedná o největší rodinnou společností ve svém oboru a jednoho z lídrů na trhu prodejních automatů v Česku, na kterém působí už třicet let. Mixa Vending, která sídlí v Novém Jičíně, a kromě Česka působí na Slovensku, se stane samostatným pilířem skupiny Kofola.

Ta v listopadu oznámila, že kupuje většinový podíl ve společnosti Pivovary CZ Group, která produkuje piva Holba, Zubr a Litovel. Transakce čeká na schválení antimonopolních úřadů.

Úspora vody se Zahradní OLLA

Kofola ČeskoSlovensko se také stala majitelem 34 % ve společnosti Zahradní OLLA, která vyrábí hliněné zavlažovací nádoby, které pomáhají šetřit vodou. Zahradní OLLA přijala nabídku pronájmu dílenských prostor v areálu Kofoly, kde sídlí její přepravce SANTA-TRANS. Fandíme firmám, které jsou lokální, řízené s nadšením a kompetencí, a jejichž výsledný produkt je šetrný vůči přírodě, řekl na podzim generální ředitel skupiny Kofola Jannis Samaras.

Kofola sídlící v Ostravě je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Má 11 výrobních závodů na pěti evropských trzích. K výrobkům vedle stejnojmenného nápoje patří značky Rajec, Korunní, Ondrášovka, Kláštorná Kalcia, Jupí, Vinea nebo Semtex. Do skupiny patří síť UGO, český výrobce směsí z léčivých rostlin Leros, slovinská společnost Radenska a chorvatský výrobce minerálních vod Studenac. Kofola má více než 2 000 zaměstnanců.

Foto: mixa.cz

Scroll to Top