Oprava potrubí k napouštění Velkého otvického rybníka

blank

Vodohospodáři z Povodí Ohře zahájí v první polovině března opravu potrubí, které slouží k napouštění Velkého otvického rybníka na okraji Chomutova, bezvýkopovou metodou, takzvaným vyvložkováním.

Práce za necelých dvacet milionů budou probíhat ve třech etapách a ukončení se předpokládá nejpozději v říjnu 2024. V uplynulých letech prošly rekonstrukcí dva úseky potrubí. Nyní během stavby dojde k opravě zbývajících částí, které budou rozděleny do tří etap. Ocelové potrubí uložené v zemi vyvložkujeme bezvýkopovou technologií za pomoci vtažení sanačního rukávce do potrubí ze startovacích jam a lomových úseků v trase potrubí, informuje podnik.

Povodí Ohře obnoví technologické vybavení armaturních šachet u silnice I/13 a osinkocementové trubky vyvložkuje polyetyetylenovým porubím. Potrubí neobnaží v celé trase, ale pouze v lomových bodech, jeho trasa uložení se tedy nemění. Loni v prosinci už v lokalitě probíhaly přípravné práce, kdy vodohospodáři káceli zeleň v místech lomových bodů potrubí a na konci března proběhne výsadba pěti stromů s následnou tříletou pěstební péčí.

Velký otvický rybník, dříve nazývaný jako Vodní dílo Otvice, leží na okraji Chomutova, v těsné blízkosti Kamencového jezera – světové rarity unikátní svým minerálním složením. V okolí Kamencového jezera leží rekreační areál se sportovišti a letním kinem. Velký otvický rybník je také centrem vodního lyžování na Chomutovsku.

Scroll to Top