Novomlýnská vodárenská věž přivítala přes 800 návštěvníků

blank

Praha je spokojena s množstvím zájemcům, kteří na Nový rok využili zvýhodněné vstupné k návštěvě oblíbených míst, která spravují městské organizace. Do Zoo vyrazilo přes 13 000 lidí, do botanické zahrady v Troji přes tři tisíce, do Novomlýnské vodárenské věže 831 zájemců.

„Jsem nadšen z toho, jak Pražané přijali novoroční dárek a rozhodli se strávit první den v roce objevováním krásných památek a zajímavých míst ve městě. Těší mě, jak úspěšná tato akce byla. Za mě je to rozhodně cesta, jak udělat radost občanům bez potřeby drahých a pro zvířata extrémně stresujících ohňostrojů. Doufám, že se novoroční zvýhodněné vstupné stane novou pražskou tradicí,“ říká v tiskové zprávě náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury Jiří Pospíšil.

Praha navázala na minulá léta a také v posledním případě upustila od organizovaného novoročního ohňostroje. Místo toho nabídla za symbolickou korunu nebo zvýhodněné vstupné exkurzi 11 míst. Kromě vodárenské věže zpřístupnila Petřínskou rozhlednu, Malostranskou mosteckou věž, Prašnou bránu, Staroměstskou mosteckou věž a Svatomikulášskou městskou zvonici. Novomlýnská vodárenská věž bývá obvykle od ledna do března uzavřena. Stojí v Petrské čtvrti na Novém Městě, v místě bývalých pražských Nových mlýnů. První zmínka o ní pochází z roku 1484.

Scroll to Top