Nová čistírna odpadních vod v Mělnickém Vtelnu

blank

Vodárny Kladno – Mělník informují o dalším významném projektu, kterým je brzy dokončená čistírna odpadních vod v obci Mělnické Vtelno, která se stane jednou z nejnovějších čistíren, osazenou moderní strojní technologií, s významným podílem sledování a přenosu dat na centrální dispečink.

Jak informují Vodárny Kladno – Mělník, účelem stavby byla rekonstrukce stávající čistírny s výhledovou kapacitu 2 240 ekvivalentních obyvatel, odpovídající plánovanému počtu obyvatel obce Mělnické Vtelno a přilehlých obcí. Z nejvýznamnějších částí je nutné zmínit zejména nové hrubé předčištění, kalové hospodářství, místnost s dmychadly a dvojice podzemních jímek fugátu a kalové nádrže.

Součástí stavby byla modernizace biologické linky, včetně dosazovacích nádrží a aerobní stabilizace kalu. Dále bylo vybudováno chemické hospodářství a provozní budova, nové trubní a kabelové rozvody, nechyběla úprava manipulačních ploch, příslušné strojně technologické vybavení a nový systém automatického sledování rozhodujících parametrů a přenosu dat. Na projektu se finančně podílelo ministerstvo zemědělství a Středočeský kraj. Celkové náklady dosáhly 96 milionů.

Scroll to Top