Havárie vodovodního potrubí v Praze

blank

Několik tisíc obyvatel v Praze je bez vody, stojí za tím havárie na vodovodním potrubí. Největší poruchu vodohospodáři řeší na Praze 6. V lokalitě na Hanspaulce jsou bez vody stovky domácností.

Pražské vodovody a kanalizace uvedly, že se problémy vyskytly v Praze 1, Praze 4, Praze 11 nebo Praze 6, kde havárie zasahuje asi 800 adres. „V Evropské ulici praskl vodovodní řad o průměru 40 milimetrů,“ uvedl pro iDNES.cz mluvčí PVK Tomáš Mrázek s tím, že se výpadek dotýká asi 7 tisíc zákazníků. Vodaři očekávají obnovení dodávek okolo tří hodin odpoledne, náhradní zásobování je zajištěno. Dalších 12 tisíc domácností na Praze 10 je kvůli prasklému parovodu bez tepla.

Prasklý hlavní vodovodní řad řeší také ČEVAK v Kardašově Řečici. Lidem v horní polovině ulice Míru neteče voda. Oprava by měla být hotova v průběhu dne. Nehoda se týká zhruba dvaceti až pětadvaceti domů. „Praskl hlavní vodovodní řad, na situaci se podepsal mráz. Zástupci ČEVAK jsou na místě, vypadá to, že do odpoledne by mělo být oprava hotová,“ popsala starostka Dana Machová.

Prasklé potrubí se opravuje bezprostředně po zjištění havárie. Při větší četnosti poruch rozhoduje o pořadí oprav důležitost daného místa v systému nebo rozsah postižené oblasti v zásobování vodou. Rozhodující jsou také kapacitní možnosti techniky a pracovníků.

Scroll to Top