Vodárna Plzeň přivítala v úpravně na Homolce předškoláky

blank

Předškoláci z 87. MŠ v Komenského ulici byli hosty na plzeňské úpravně vody na Homolce. Podle vodohospodářů děti nejvíce zaujala prohlídka sádek v Chabalově filtraci a rybí povídání Honzy Mikače. Vodárna klade na osvětu, zejména v oblasti ekologie, velký důraz.

„Letos jsme rozjeli významný edukativní projekt v plzeňských základních školách, kde s pomocí pedagogů a ekologických specialistů připomínáme dětem důležitou úlohu vody a nakládání s touto komoditou,“ uvedla pro vodarenstvi.cz mluvčí Dana Veselá, která také vyzdvihla spolupráci s Městskou charitou Plzeň, Diecézní charitou Plzeň nebo Nadací pro transplantaci kostní dřeně.

blank

Velký zájem je o komentované prohlídky. Během oslav letošního Světového dne vody navštívilo jen úpravnu na Homolce 1600 lidí, další desítky si přišly prohlédnout provoz Čistírny odpadních vod v Jateční ulici.

Vodárna Plzeň je největším provozovatelem vodohospodářské infrastruktury v Plzeňském kraji, co se týče počtu zásobených obyvatel pitnou vodou. Provozuje celkem 26 úpraven vod, z toho největší, v Plzni na Homolce, má kapacitu tisíc litrů za sekundu. Celkem spravuje vodovodní síť o délce 1 392 kilometrů, 951 kilometrů kanalizační sítě a 26 čistíren odpadních vod.

 

Scroll to Top