PVK: možná změna senzorických vlastností pitné vody v některých oblastech

blank

Pražské vodovody a kanalizace upozorňují, že někteří klienti mohou v těchto dnech ve vybraných částech metropole zaznamenat změnu v senzorických vlastnostech dodávané pitné vody.

Podle vodařů za tím může částečně stát dočasná plánovaná změna technologie na Úpravně vody Želivka. Na senzorických vlastnostech se mohou projevit i vysoké teploty v uplynulých dnech. Firma zdůrazňuje, že událost nemá vliv z pohledu plnění limitů Vyhlášky č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody.

Vlivem vysokých teplot dochází k ohřevu dodávané pitné vody ve vnitřních rozvodech a v případě delší doby zdržení v takto vyhřátých rozvodech může docházet k negativnímu ovlivnění kvality vody. Vodaři proto doporučují dostatečné odtočení pitné vody do konstantní studené teploty. Efekt by se měl projevit v řádech dní.

Firma také soustavně kontroluje kvalitu dodávané pitné vody na vodojemech a distribuční síti včetně kohoutku přímo u spotřebitele. V případě komplikací vyzývá zákazníky, aby ji kontaktovali na telefonním čísle 601 274 274 nebo 840 111 112.

Scroll to Top