První mlžná brána v Hradci Králové

blank

Technické služby naistalovaly první mlžnou bránu ve městě, která proti přehřátí chrání na Slezském Předměstí u autobusové zastávky Alessandria. Zatím funguje v testovacím provozu. Město nevylučuje instalaci v dalších lokalitách. Testovací mlžná brána z nerezové oceli za téměř 150 tisíc korun včetně DPH ochladí kolemjdoucí 11 vodními tryskami a funguje na press tlačítko s časovačem na 15 sekund.

„Kromě chlazení je výhodou brány její odolná konstrukce a skladnost. Po použití se dá snadno přesunout a uskladnit,“ vyzdvihuje přínos ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Ve městě funguje také jedenáct letních mlhovišť. Hradecké vodárny navíc na začátku června umístily před zimním stadionem ČPP Arény pítko pro veřejnost.

„Pítka se stávají oblíbenou součástí veřejných prostranství. Ocení je prakticky každý, chodci, cyklisté i pejskaři. Ve spolupráci s Královéhradeckou provozní jsme vybrali místo vhodné pro umístění pítka, a to v prostoru před zimním stadionem, kde je hlavní vstup do Jiráskových sadů, a kříží se zde několik tras pro pěší a cyklisty. Věřím, že si tento zajímavý a užitečný prvek postupem času všichni oblíbí,“ řekla primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.

Scroll to Top