Stavba přístavu pro malá plavidla ve Štětí zahájena

blank

Ředitelství vodních cest (ŘVC) odstartovalo výstavbu dalšího veřejného přístaviště pro rekreační lodě na Labi. ŘVC pokrývá síť veřejných přístavišť na labské vodní cestě, kde dosud na řadě míst zázemí pro rekreační plavbu chybí.

Veřejné přístaviště pro dvanáct malých plavidel o délce do dvaceti metrů bude stát kousek od centra města. Pro turisty by mělo být přístaviště k dispozici od příštího jara. Molo bude mít délku 62,4 metru a bude vybaveno šesti šikmými výložníky. Konstrukce mola bude pevná, počítá se s jejím zatápěním už při úrovni pětileté vody. K molu sice není přiveden vodovod, ale tři odběrné sloupky budou zajišťovat připojení na elektrickou energii. Čerpání umožní přístavní karty ŘVC.

„Rozvoj rekreační plavby je znatelný v celé Evropě a čím dál více také v České republice,“ řekl šéf ŘVC Lubomír Fojtů. ŘVC v uplynulých měsících zahájilo stavbu obdobného přístaviště také v Roudnici nad Labem a v Čelákovicích, brzy má být dokončena modernizace přístaviště v Litoměřicích. „Podmínky na Labi postupně přibližujeme turisticky atraktivním vodním cestám, jako jsou Baťův kanál a Vltava,“ dodal Fojtů. Stavbu za 22,3 milionu realizuje Metrostav.

Zdroj: zdopravy.cz

 

 

Scroll to Top