
Pivovar opět snížil spotřebu vody při výrobě piva. Loni použil jen 1,2 litru vody na jeden půllitr Radegastu. Pro pivovar jde v této oblasti o historický úspěch.
V Nošovicích se úsporami vody intenzivně zabývají od roku 2008. Od té doby se jim spotřebu podařilo snížit o 40 %. „Za takovým výrazným posunem a současnými prvotřídními výsledky stojí jasná strategie, pevně stanovené cíle a zapojení všech zaměstnanců pivovaru. Dnes umíme vodu opakovaně využívat a její spotřebu stále snižovat, a proto v tom patříme mezi nejlepší na světě,“ řekl manažer Pivovaru Radegast Ivo Kaňák.
Radegast připravuje další vodohospodářské projekty. „V roce 2021 jsme realizovali menší projekty na úsporu vody. Letos se pustíme do optimalizačního projektu na plechovkové lince, který přispěje k dalšímu snížení spotřeby vody v našem pivovaru,“ doplnil Jiří Toman, vodohospodář a projektový specialista pivovaru.
Pivovar se také zaměřuje na podporu aktivit spojených s péčí o vodní zdroje i v dalších tuzemských regionech. V letošním roce Radegast například upozornil na problematiku vody „netradičním“ průvodem velbloudů v Ostravě a v Praze. Kromě toho poskytne stovky zavlažovacích vaků pro stromy v nejsušších místech v Česku.