Odtěžení sedimentů z nádrže Pocheň

blank

Povodí Odry dokončilo odtěžení sedimentů z malé vodní nádrže Pocheň. Na příští rok vodohospodáři plánují dokončení náhradní výsadby za pokácené dřeviny, které budou vysázeny na terénních úpravách vzniklých při ukládání sedimentů.

Pevně věříme, že nádrž bude v příštím roce využívána rekreanty a sportovními rybáři. Český rybářský svaz již zahájil zarybňování a vysadil do nádrže první kapry. Celkové náklady stavebních prací dosáhly 33 milionů,“ sdělili vodohospodáři.

Podíl dotačních prostředků22 milionů byl podle nich poskytnut z dotačního programu 129 390 ministerstva zemědělství Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádržích 2. etapa. Zbývající náklady uhradilo Povodí Odry z vlastních zdrojů.

Vodní nádrž Pocheň se nachází na řece Čížině šest kilometrů jižně od Krnova. Účelem díla, které bylo dokončeno v roce 1975, je vzdouvání a akumulace vody pro zabezpečení ochrany pozemků pod nádrží před škodlivými účinky povrchových vod, požární vody, krajinotvorného efektu a rekreace.

Scroll to Top