Nová zahrádkářská kolonie v Opavě hudbou budoucnosti

blank

Vznik nadále komplikuje nedostatek vody. Ani čtvrtý průzkumný vrt totiž uspokojivý výsledek nepřinesl. Dostatečný podzemní zdroj chybí.

Opava zvažuje napojení na vodovodní řad. K tomu však potřebuje pozemky státu. „Víme, že poptávka po zahrádkách je veliká, proto jsme myšlenku postavit zahrádkářskou kolonii na svaté Anně zcela neopustili a stále se snažíme najít nějaké řešení. Nyní již víme, že pokud zůstaneme v této lokalitě, musíme se každopádně připojit na vodovodní řad,” uvedl primátor Tomáš Navrátil.

Podle něj má tak město dvě varianty. Buď může přípojku může budovat od psychiatrické nemocnice, což ale celou investici prodraží o 15 až 20 milionů korun, nebo se zkusí domluvit se soukromníkem, který v blízkosti vlastní pozemky, a momentálně je rozprodává právě k vybudování zahrádek, a připojit se na jeho vodovodní řad.

Další komplikací je to, že mezi pozemky města a developera leží pozemky státu, které by město potřebovalo získat. Proto se je pokusí s Pozemkovým fondem ČR směnit. Krajním řešením je najít úplně jinou lokalitu.

Scroll to Top